Cel dintâi, BMW iX


BMW iX este simbolul pentru o nouă eră automobilistică din partea BMW. Conceput pentru o maximă plăcere de a conduce, într-un mod complet electric și lipsit de combustie, acesta redefinește complet conceptul de succes al autovehiculelor BMW Sports Activity Vehicle (SAV). 

Experimentați viitorul mobilității cu BMW iX. Este primul BMW bazat pe componentele noi, modulare și scalabile ale BMW Group pentru viitor. Propulsia este definită de cea de-a cincea generație de tehnologie BMW eDrive. Transmisia, dezvoltată de BMW Group, generează, conform ultimelor calcule, peste 370 kW / 500 CP și permite o autonomie de peste 600 de kilometri în ciclul WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Acesta este echivalentul a peste 300 de mile conform ciclului de testare EPA FTP-75. (Toate specificațiile privind kilometrajul, consumul de energie și autonomia sunt predicții, pe baza stării de exploatare al automobilului.) Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC cu o putere de până la 200 kW. Acest lucru permite încărcarea bateriei între 10 și 80% din capacitatea sa totală în mai puțin de 40 de minute. Energia și gama BMW iX beneficiază, de asemenea, de soluții inovatoare în domeniile designului și aerodinamicii. De exemplu, coeficientul de rezistență (Cd) al BMW iX este doar 0,25 – dovadă a aerodinamicii sale remarcabile.

Designul clar și minimalist al exteriorului său prezintă o nouă formă de mobilitate adaptată direct nevoilor ocupanților vehiculului. Designul exterior al BMW iX se bazează pe puterea și punctele forte caracteristice ale unui BMW SAV, combinându-le cu un vocabular de proiectare redus, orientat spre viitor și un concept holistic. Principiul de tip Shy Tech poate fi văzut în grila și capota BMW. Senzorii radar necesari pentru sistemele inteligente de asistență a șoferului sunt ascunse în spatele grilei, în timp ce tehnologia BMW eDrive pentru mobilitate durabilă este ascunsă sub capotă.

Spațiul generos, o selecție de materiale de primă clasă, scaunele nou dezvoltate și un acoperiș panoramic extraordinar de mare, fac o atmosferă luxoasă de lounge în toate cele cinci locuri din BMW iX. Arhitectura complet nouă din interiorul BMW iX permite o funcționalitate clară și simplă, care este complet adaptată nevoilor și emoțiilor șoferului, dar și a pasagerilor săi. Principalul accent al interiorului este pus pe șofer. Mașina beneficiază de ambianța sa spațioasă și relaxantă și de afișajele noi, complet digitale, asistate toate de comenzi inteligente. Această serie scoate la suprafață o serie elemente care nu au mai fost incluse într-un BMW până acum, cum ar fi volanul hexagonal și afișajul BMW Curved, care este montat pe un suport invizibil, creând iluzia că este independent în cabină. Afișajul curbat BMW face parte din noua generație de sistem de operare BMW și promovează în mod clar oferta futuristă a plăcerii din spatele volanului.

BMW iX Caracteristici:
Consum de energie în kWh / 100 km (combinat): 21,0.
Emisiile de CO2 în g / km (combinate): 0.

Publicitate