50 de ani Alpina – La multi ani!


Alpina-2002ti

Constructorul german ALPINA sărbătorește a 50-a aniversare în acest an. Compania a fost fondată în 1965 de Burkard Bovensiepen, un membru al familiei Bovensiepen de industriași.

Începuturile marcii Alpina si-au găsit rădăcinile în anul 1962 cand carburatorul dublu Weber a fost dezvoltat pentru noul BMW 1500. Compania nu va fi fondată oficial până la câțiva ani mai târziu, cand carburatorul Weber a fost terminat si certificat în jurul anului 1964 de către BMW, primind laude din partea șefului de vânzări, Paul Hahnemann.

Motor-2002ti

Firma Alpina a fost infiintata de catre Burkard Bovensiepen (nascut: 1936) in 1965 sub numele de Burkard Bovensiepen KG in Kaufbeuren, Bavaria in sudul Germaniei.
In 1965, Burkard a stabilit o afacere de tuning pentru BMW, unde a mai urmat si succesul unor investitii foarte bune la bursa. A inceput activitatea de tuning intr-o cladire a firmei Alpina (producatoare de masini de scris)

Alpina-B12

Din anul 1983 marca Alpina a fost recunoscuta de catre Ministerul Federal German al Transporturilor ca un producator de automobile, plus de alta Alpina este inregistrata si recunoscuta ca o marca independenta de BMW, totusi o masina Alpina poate fi cumparata sau isi poate face service-urile la orice reprezentata BMW.


Pentru a vizualiza cu subtitrare in limba romana, dupa ce apasati play, apasati pauza, iar sub fereastra de youtube click pe iconita Setari Rotita si alegeti la Subtitles/CC limba Romana, apoi click pe iconita CC CC pentru afisarea subtitrarii.

Publicitate