BMW 3.0 CSL Hommage – Intro scurt


bmw-30-csl-hommage

 

  Pentru cei care nu au apucat să citească despre el, BMW 3.0 CSL Hommage este omagiul adus de echipa de design BMW modelului 3.0 CSL, un BMW coupé clasic atemporal şi emblematic din anii ’70.

Dacă vechiul BMW 3.0 CSL a avut capota faţă şi spate, dar şi aripile din aluminiu, geamurile din plexiglas şi echiparea redusă strict la lucrurile esenţiale, în cazul lui 3.0 CSL Hommage vorbim de fibră de carbon – sau plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) – pentru că acesta oferă raportul optim între masă şi rezistenţă. “Pentru designerii BMW ca noi, BMW 3.0 CSL este un simbol de stil. Combinaţia de gene sportive şi eleganţă generează o estetică care cucereşte inimi şi în prezent. BMW 3.0 CSL Hommage celebrează multe dintre aceste particularităţi caracteristice, dar fără să le copieze. Categoric, unele paralele nu sunt evidente imediat. Mai degrabă ne dorim ca oamenii să sesizeze similitudinile decât să le observe imediat”, a declarat Karim Habib, directorul BMW Design.

Elementele clasice au fost redesenate și îmbinate cu elemente moderne de design, rezultând o combinaţie câştigătoare între designul ultrauşor, sportivitate şi eleganţă. La interior, ADN-ul sportiv a fost evidențiat prin echipamentele specifice curselor, precum scaunele de tip “scoică”, cusături de înaltă calitate, centurile de siguranţă cu şase puncte de prindere şi dotările de siguranţă, eloxate şi de culoare roşie.

In video de mai jos putem auzi sunetul de evacuare al conceptului și îl putem vedea și în mișcare, insa pe o distanta relativ mica.

 

Sursa:BMWBlog

Publicitate