BMW Seria 3 – din 1975 pana in 2015


F30

Pentru că tot vă spuneam ieri de imagini care ne taie respirația, în articolul cu cele cinci generații de BMW M5, astăzi am dat peste un video care mi-a întipărit zâmbetul pe buze pentru toată ziua. Ba chiar sper să adorm zâmbind la noapte. (Nu exagerez. Sunt absolut fascinată de istoria BMW.)

BMW se folosește din ce în ce mai des de generațiile trecute și de entuziasmul vremurilor de demult pentru a-și prezenta noile modele. De curând, odată cu lansarea facelift-ului Seriei 3, au prezentat pe canalul lor de Youtube un material video în care apar toate cele șase generații, de la E21 până la ultimul model – BMW Seria 3 F30 LCI.

Pentru unii dintre noi (care au 23 de ani în momentul redactării acestui articol), BMW Seria 3 a existat pe piață dintotdeauna. Prima generație a fost lansată în urma crizei de petrol din 1973 și aproape a dublat vânzările companiei între 1975 și 1978. Cea de-a doua generație, E30, a fost cea care a dat naștere primului BMW M3, în 1988, moment în care a început și rivalitatea iconică între M3 și Mercedes-Benz 190E 2.5-16. Limbajul de design a evoluat în mod semnificativ mai tarziu, odată cu BMW Seria 3 E36, care a fost produs din 1991, până în 1988, ca mai apoi să fie înlocuit de una dintre cele mai populare dintre generații – E46. În 2009, BMW a lansat controversatul E90, cu un design complet nou, fresh, și performanțe care „le-a dat foc” entuziaștilor și fanilor mărcii, pe motiv că nu era la fel de agil și de distractiv de condus ca E46. Încă se simțea o reproducere a caracteristicilor lui E46, dar nu în totalitate. Diferența este cu atât mai mare acum, odată cu lansarea facelift-ului generației actuale – F30 LCI.

Cu toate acestea, actualul BMW Seria 3 este o mașină fantastică și probabil cea mai bună din segmentul său. Este mai mare și mai sofisticată decât celelalte generații, iar tehnologia implementată este de ultimă oră. BMW a făcut o treabă excelentă în ceea ce privește aerodinamicitatea, performanțele și noile motorizări, conferindu-i facelift-ului un grad de sportivitate și agilitate vizibil mai mare decât cel al rivalilor.

Sursa:BMWBlog

Publicitate