Noile BMW Seria 3 Sedan si Touring


Seria3

BMW Seria 3 este precursorul sedanurilor sport moderne și a fost sărbătorit ca simbol al clasei din care face parte timp de 40 de ani. De-alungul celor șase generații, BMW Seria 3 a stabilit standardele pentru excelență dinamică, eficiență și design, construind o conexiune emoțională puternică între experiența condusului sportiv și imbatabilul caracter practic al mașinii. Aproximativ unul din patru autoturisme BMW vândute este un BMW Seria 3 Sedan sau Touring, fapt ce îi atribuie titulatura de „cel mai de succes model din line-up-ul brandului BMW”. Datorită designului bine pus la punct, tehnologiei și mai avansate ca până acum și a motorizărilor de top, noul BMW Seria 3 Sedan și Touring sunt o propunere mai atractivă ca niciodată. Noile modele BMW Seria 3 vor putea fi echipate cu o gamă extinsă de motorizări, încă din momentul lansării. Patru propulsoare pe benzină și șapte diesel-uri vor fi disponibile, dezvoltând de la 85 kW/116 CP până la 240 kW/326 CP (consum mixt între 3.8 și 7.9 l/100km, emisii CO2 între 99 și 185 g/km). Acestea pot fi cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte, sau la una automată, Steptronic, cu opt trepte (care în cazul versiunilor BMW 330d, BMW 335d și BMW 340i Touring face parte din dotarea standard). Noul BMW Seria 3 poate fi comandat atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală xDrive, în funcție de model.

Prezență impunătoare la exterior, interior sofisticat și de înaltă calitate

Seria3

Acum, designul noului BMW Seria 3 iese și mai mult în evidență, datorită preciziei și diverselor îmbunătățiri la nivel de detaliu. În partea din față, prizele de aer au fost revizuite și accentuează lățimea mașinii, în timp ce senzorul pentru sistemul optional Active Cruise Control (ACC) a fost armonios integrat în priza de aer centrală. În partea din spate, atât designul sculptural cât și blocurile optice standard cu LED, în formă de L, au tendința de a accentua, de asemenea, lățimea mașinii, implicit și aspectul sportiv. Conceptul de iluminare folosit de BMW oferă un design nou farurilor, care sunt acum dotate cu lumini de zi cu LED și care conferă modelului mai multă agresivitate și sportivitate. De asemenea, farurile pot fi, opțional, full-LED. Interiorul este mai elegant, cu materiale noi și inserții adiționale din crom pentru butoanele de control, gurile de aerisire și panoul de control. Consola centrală a fost redesenată și dotată cu un capac glisant pentru suporturile de pahare, care permite o mai bună utilizare a suprafețelor de depozitare și sporește ergonomia noului BMW Seria 3. O gamă largă de opțiuni pe personalizare este acum oferită clienților în ceea ce privește materialele și inserțiile pentru interior, precum și modele de jante noi, culori exterioare și opțiuni de echipare.

Seria3

Stabilirea reperelor – mai sportiv, mai eficient

Toate motorizările pe benzină, în trei, patru și șase cilindri și cele diesel în patru cilindri cu care este dotat noul BMW Seria 3 provin din familia de motoare BMW Efficient Dynamics. Noile caracteristici, inclusiv turbocompresoarele revizuite dau motoarelor diesel răspunsuri mai eficiente, în timp ce motorul pe benzină cu trei cilindri este complet nou, atât pentru modelul BMW Seria 3 în sine, cât și pentru întregul segment. Motorul pe benzină în patru cilindri își face debutul pe BMW Seria 3 în versiunile BMW 320i Sedan și BMW 320i Touring (cu un consum mixt de 5.3-5.9 l/100 km pentru Sedan și 5.5-6.3 l/100 km pentru Touring și emisii de CO2 cuprinse între 124-138 g/km pentru Sedan și 129-147 g/km pentru Touring). Premiere mondiale sunt motoarele în patru cilindri de pe versiunile BMW 330i Sedan/BMW 330i Touring (cu un consum mixt de 5.5-6.5 l/100 km pentru Sedan și 5.8-6.7 l/100 km pentru Touring și emisii de CO2 cuprinse între 129-151 g/km pentru Sedan și 135-157 g/km pentru Touring), la fel și cele în șase cilindri de pe versiunile BMW 340i Sedan și BMW 340i Touring (cu un consum mixt de 6.5-7.7 l/100 km pentru Sedan și 6.8-7.0 l/100 km pentru Touring și emisii de CO2 cuprinse între 152-179 g/km pentru Sedan și 158-164 g/km pentru Touring). În ciuda puterii pe care o produc, mai multe îmbunătățiri au fost făcute în ceea ce privește eficiența motoarelor, astfel încât consumul de carburant și emisiile de CO2 au scăzut cu 11%. Spre exemplu, noul 320d EfficientDynamics Edition Sedan (cu un consum mixt de 3.8-4.3 l/100 km) emite doar 99 g/km de CO2 când este dotat cu anvelopele potrivite și o transmisie Steptronic cu opt trepte. Într-adevăr, noile transmisii contribuie și ele la creșterea eficienței tuturor variantelor disponibile.

Amortizoarele nou-dezvoltate, suspensia mai rigidă și direcția mai precisă a noului BMW Seria 3 asigură o evoluție clară a potențialului dinamic, oferind, în același timp, aceeași calitate impresionantă a condusului ca cea a predecesorului său.

Un nou sistem Professional de navigație și tehnologie mobilă LTE

Seria3

BMW este lider în crearea conexiunii dintre șofer, mașină și mediul înconjurător. Gama de produse și servicii BMW ConnectedDrive oferă o selecție de servicii web-based și sisteme inovative de asistență concepute pentru a spori confortul și a îmbunătăți siguranța. Spre exemplu, head-up display-ul color cu care este dotat noul BMW Seria 3 permite ca toate informațiile relevante să fie afișate direct în câmpul vizual al conducătorului auto, acestuia fiindu-i mai ușor să se concentreze asupra drumului. Sistemul de navigație Proffesional impresionează mai ales în centrul orașelor mari, cu o calculare a rutei într-un mod rapid, dar și cu grafice 3D mai realiste. Hărțile sunt actualizate automat și gratuit în primii trei ani, datorită cardului SIM încorporat, care permite ca aceste actualizări să aibă loc în mod instant, prin intermediul rețelei de telefonie mobilă. Noul BMW Seria 3 este primul model (în funcție de modul de echipare) în segmentul mediu care beneficiază de cel mai avansat tip al tehnologiei LTE. Asistentul de parcare permite acum parcarea laterală automata, în timp ce sistemul Auto PDC activează senzorii de parcare din bara din față în timpul manevrelor.

Sursa:BMWBlog

Publicitate