BMW M3 vs. Alpina D3 – Benzina vs. Diesel


M3VSAlpina

În viață, sunt foarte rare ocaziile în care există o singură soluție (și cea mai bună) care să îndeplinească absolut toate criteriile, chiar și când vine vorba de un BMW. Vrem și spațiu, dar și sportivitate, vrem să atragă atenția, dar să nu fie foarte evident, eventual să consume puțin combustibil, dar să aibă totuși peste 300 CP. Cum facem să reducem toate posibilitățile măcar la două? Pai e simplu, luam repede prin eliminare și ajungem, cel mai probabil, la BMW Seria 3, unul dintre cele mai bine vândute modele BMW din istorie. Așa, apoi ce mai facem? Pai, vrem performanță, nu? Deci luăm în considerare motorizările de top – BMW M3 și BMW Seria 3 330d. De ce să nu extindem aria cu Alpina D3? Gata, am hotărât. Avem de ales dintre BMW M3 și Alpina D3. Destul de greu, nu-i așa?

Pe de-o parte, îl avem pe BMW M3, cu al său motor de 3.0 litri benzină cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 431 CP și un cuplu motor maxim de 550 Nm, capabil de un sprint 0-100 km/h în doar 4.1 secunde. Pe de altă parte, îl avem pe Alpina D3, tot cu un motor de 3.0 litri și șase cilindri în linie, doar că varianta diesel, ce dezvoltă 350 CP și un cuplu motor maxim de 700 Nm, ce poate atinge 100 km/h în 4.6 secunde.

Și acum, hai să vedem ce comparăm.

  1. Care atinge primul viteza de 100 km/h – în mod evident, ne dăm seama doar din specificații, ca BMW M3 va atinge primul 100 km/h, fiind urmat la doar câteva zecimi de secundă de Alpina D3. În schimb, foarte interesant este că, în cazul frânării bruște la viteza de 100 km/h, primul care se oprește este Alpina D3.
  2. Sunetul eșapementului – eșapamentul unui BMW M3 va fi întotdeauna mai zgomotos decât cel al lui Alpina D3.
  3. Manevrabilitate pe circuit – ambele au tracțiune spate, deci sunt destul de nărăvașe. Doar că, surprinzător, Alpina D3 a avut un timing mai bun ca BMW M3 și a fost mai manevrabil. Chiar dacă sunt asemănătoare ca design, asta nu înseamnă că se conduc la fel. Logic.
  4. Feeling-ul pe care îl simți la volan – ei bine, BMW M3 și Alpina D3 au caractere extrem de diferite. BMW M3 este zgomotos, sportiv și te îndeamnă să faci tot felul de păcate, pe când Alpina D3 este mai calm, mai confortabil și mult mai luxos în interior (deh, doar este un Alpina).

Mai multe detalii despre acest comparativ găsiți în materialul video de mai jos. Tot acolo aflați ce model ar alege jurnaliștii britanici de la Autocar dintre BMW M3 și Alpina D3. Veți fi surprinși.


Sursa: BMWBlog

Publicitate